Poienile cu Narcise – Șinca Veche – Râșnov – Brașov

Traseu trimis de Cristian Stasisin.

Șercaia – Vad – Poienile cu Narcise – Vad – Ohaba – Șinca Veche – Vâlcea – Șinca Nouă – Poiana Mărului – Zărnești – Râșnov – Cristian – Brașov

 • Regiune: Transilvania
 • Durată: 8 – 9 ore
 • Distanță: 80 km
 • Diferență altitudine: 350 m
 • Drum: DN73A >> DJ107C >> DN73A >> DN73 >> DN1
 • Bicicletă recomandată: MTB
 • Suprafață drum: asfalt, pietriș
 • Dificultate: moderat
 • Mijloc de transport: tren (CFR Călători, Regiotrans)
 • Obiective turistice: Poiana Narciselor de la Vad, Moara cu apă de la Ohaba, Mănăstirea și biserica rupestră de la Șinca Veche, Biserica de lemn de la Șinca Nouă, Cetatea Râșnov

 • Verificat în data de 17.05.2015

Descriere:

Descriere scrisă de Cristian Stasisin.

Perioada în care vă recomand să mergeți pe acest traseu este a doua parte a lunii mai când aici sunt înflorite narcisele. În jurul datei de 21 mai (Sfinții Constantin și Elena) are loc și “Sărbătoarea Narciselor” cu muzică populară și grătare.
Traseul pornește din halta Șercaia aflată pe ruta Brașov – Făgăraș. De aici mergeți spre Vad unde faceți dreapta (este și un indicator la intersecție) și mai aveți 3 km până la intrarea în Dumbrava Vadului unde se află poienile cu narcise. Va trebui să mergeți o bucată pe drumul neasfaltat care se vede în dreapta pentru a ajunge în poiana unde se află mai multe narcise, în restul poienilor acestea sunt foarte puține pentru că de-a lungul anilor acestea au tot fost culese de oameni.
Vă întoarceți în Vad și continuați spre Ohaba unde puteți vizita o moară de apă veche de vreo 200 de ani ce mai funcționează încă. Apoi mergeți în Șicna Veche unde puteți vizita mănăstirea și biserica rupestră, treceți prin Șinca Veche unde puteți face o scurtă oprire la o veche biserică de lemn, mai treceți prin Poiana Mărului, o comună cu casele răspândite pe dealurile din jur și ajungeți la Zărnești. Continuați spre Râșnov unde puteți urca până la cetatea țărănaescă și apoi încă 18 km până la Brașov. Traseul nu este dificil, are o singură urcare de vreo 4 km după ce treceți de Poiana Mărului, este în totalitate pe asfalt în afară de porțiunea de la parcarea de lângă Dumbrava Vadului și până la poienile cu narcise, așa că poate fi parcurs de oricine care a mai făcut plimbări mai lungi cu bicicleta, căci pentru a face 80 km pe bicicletă, dacă nu ați mai pedalat de multă vreme, s-ar putea să nu puteți merge până la capăt. Dar și pentru asta există varianta de lua trenul din halta General Traian Moșoiu de pe ruta Zărnești – Brașov.

Poze:

Fotografii realizate de Cristian Stasisin în data de 17.05.2015.

Hartă:


Descarcă fișier KML:

Ultima actualizare a informațiilor traseului a fost efectuată la data de 8.09.2015.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvăluită nimănui.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.