Manăstireasca Cotești – Vărzărești via Dumbrava

Traseu trimis de Vulpes Cohort.

Focșani – Ceardac – Golești – Cotești – Dumbrava – Mănăstirea Vărzărești – Urechești – Budești – Cotești – Goleștii de Sus – Golești – Ceardac – Focșani

 • Regiune: Moldova
 • Durată: 5 – 6 ore
 • Distanță: 48 km
 • Diferență altitudine: 385 m
 • Drum: DN2 >> DJ205C >> DJ205B >> DJ205R >> [drum nemarcat] >> [drum forestier] >> DJ205B >> DJ205R >> DC140 >> DJ205C >> DN2
 • Bicicletă recomandată: MTB
 • Calitate drum: asfalt, pietriș, drum auto forestier, potecă
 • Dificultate: moderat
 • Transport: bicicletă, tren (CFR Călători)
 • Obiective turistice: Mănăstirea Cotești, Mănăstirea Vărzărești

 • Verificat în data de 1.06.2015

Descriere:

Descriere scrisă de Vulpes Cohort.

Traseu exclusiv MTB (XC) ce include două puncte turistice, anume doua mănăstiri: Mănăstirea Cotești (com. Cotești) și Mănăstirea Vărzărești (com. Urechești). Prima mănăstire este în aproprierea satului, cea de-a doua se află în pădure, departe de sat. Accesul imediat se face, în ambele cazuri, pe drum balastat.
Focșani – Cotești și Cotești – Dumbrava: drum asfaltat în proporție de 90%.
Din satul Dumbrava se părăsește drumul comunal și se trece la drum de exploatare sau potecă. Chiar înainte de ieșirea din sat, pe partea stângă pot fi admirate porțile domnului Nișcoveanu (sculptor amator), eventual și restul de piese sculptate de dânsul, în interiorul curții.
De la ieșirea din Dumbrava traseul continuă pe creastă o bună bucată de drum apoi se părăsește creasta, coborând în vale pe partea dreapta (recomandat a se utiliza ghidare pe baza unui GPS). Se traversează pârâiașul din vale (secat pe timp secetos) și imediat la vârful versantului se află drumul de exploatare care face legătura cu drumul balastat ce duce la Mănăstirea Vărzărești.
De la la Mănăstirea Vărzărești traseul continuă prin pădure, pe drum forestier iar accesul la drum se face prin porțile din spate, ale mănăstirii. Drumul continuă prin pădure până la ieșirea în podgoriile Urecheștilor. Se coboară în satul Palanca, iar de acolo se continuă pe drum balastat până la ieșirea din Urechești, spre Cotești. Ultima parte a traseului este tot pe asfalt. De la Cotești se coboară până în Goleștii de Sus unde urmează iar o porțiune de drum balastat și o porțiune de potecă printr-o pădurice situată între Goleștii de Sus și comumna Golești. De la intrarea în sat (Golești) traseul continuă pe drum asfaltat până la final, ultima porțiune fiind pe drumul european E85.
Traseul nu este recomandat în perioade cu ploi iar pentru mai multă siguranță se recomanda folosirea unui ghid GPS care suportă încarcărcarea de fișiere GPS sau alte metode similare de orientare.
Puncte de alimentare cu apă: cele doua mănăstiri, fântână în Dumbrava sau la proprietățile private din sat.
Puncte de alimentare/magazin mixt etc.: Cotești în sat (2 pucte, ambele pe traseu, unul la dus, unul la întoarcere) și unul în Urechești, la întoarcere.
Ca înclinație, traseul are o pantă medie de cca. 5% și o pantă maximă de 22%. În total adună cca. 800m diferența de nivel.

Poze:

Fotografii realizate de Vulpes Cohort în data de 1.06.2015.

Hartă:


Descarcă fișier KML:

Ultima actualizare a informațiilor traseului a fost efectuată la data de 4.06.2015.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvăluită nimănui.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.